Omgeving

Dicht bij huis is het natuurreservaat "Het Zwanenwater". Dit prachtige gebied is van natuurmonumenten en bestaat uit 600 ha duingebied met daarin twee zoetwatermeren. Het heeft vele observatiepunten met weidse uitzichten.

Ten oosten van Callantsoog kunt u winkelen en lekker eten in de knusse stad Schagen waar tevens in het hoogseizoen op 10 donderdagen de beroemde Westfriese folklorische markt wordt gehouden. 

Wilt u een grotere stad bezichtigen dan kunt u doorrijden naar dé kaasstad van Nederland, namelijk Alkmaar. Deze stad heeft vele gezellige winkelstraatjes en bezienswaardigheden en natuurlijk de traditionele kaasmarkt die op vrijdagen wordt gehouden.

Zo zijn er nog vele andere leuke plaatsen in de kop van Noord-Holland zoals Julianadorp, Groote Keeten, Heerhugowaard, Schoorl met helemaal in de kop van Noord Holland de marinestad Den Helder. De stad is rijk aan historische attrakties en gebouwen zoals het Fort Kijkduin, dat ooit door Napoleon is gebouwd en is voor kinderen een geweldige dag uit. Ook het nautisch themapark Cape Holland is de moeite waard.

Last but not least, vanuit Callantsoog is het maar een uurtje rijden naar de grote en zeer gezellige stad Amsterdam.

Interessante link :